Cenazeler Lübnan'a gelmeye başladı: Hizbullah ölülerine ağlıyor

Cenazeler Lübnan'a gelmeye başladı: Hizbullah ölülerine ağlıyor

Arsal'e yönelik saldırının başlamasının ardından öldürülen Hizbullah mensuplarının cenazeleri Lübnan'a ulaşmaya başladı.

Lübnan-Suriye sınırında yer alan Arsal bölgesinde Hizbullah ağrılıklı güçlerin muhaliflerin kontrolündeki bölgelere başlattığı saldırıda henüz birkaç gün geçmiş olmasına rağmen Hizbullah saflarında onlarca kişi yaşamını yitirdi.

Grubun Lübnan ve Suriye sınırlarından aynı anda düzenlediği saldırıda gözle görülür bir ilerleme elde edilemezken, Tahriru'ş Şam'ın başı çektiği muhalif grupların sert direnişi birçok Hizbullah milisinin bölgede ölmesine yol açtı. Muhaliflerin düzenlediği saldırılarda öldürülen Hizbullah mensuplarının sayısının yüzü geçtiği ifade ediliyor.

Bölgede öldürülen Hizbullah üyelerinin cenazeleri de Lübnan'a dönmeye başladı. Grubun Suriye'ye dahil olduğu süreçte geçen 5 yıllık zaman diliminde artık uluslararası kamuoyunun da aşina olduğu "sarı tabutlar" Lübnan'da grup üyelerinin memleketlerinde görüntülendi.


 

Genellikle bir cenazeden çok birer gösteri atmosferinde bayraklar, marşlar ve Şii inancına ilişkin sloganlarla geçen cenazelerin bir kısmında bu kez yas hakimdi. Öldürülen onlarca Hizbullah militanının cenazeleri bölgeye ulaştıkça gerginliğin artacağı düşünülse de bölgede bu ölümlere ciddi bir toleransın olduğu görülüyor. Şii inancının Suriye'de Hizbullah varlığının nedeni olarak görüldüğü ve bu nedenle Hizbullah destekçilerinin ölümlere kitlesel bir tepki vermediği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.