Cerrahpaşa Tıp Başhekimi: Haziran 2021'den önce rahatlama beklemeyelim

Cerrahpaşa Tıp Başhekimi: Haziran 2021'den önce rahatlama beklemeyelim

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Zekayi Kutlubay, 2021'in Haziran ayından önce hızlı bir rahatlama beklemeyelim" dedi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Başhekimi Doç. Dr. Zekayi Kutlubay, 2021'in Haziran ayından önce hızlı bir rahatlama beklenmemesi gerektiğini ifade etti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına dair değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. Kutlubay, servislerde yatan hasta sayısında düşüş gözlemlediklerini belirtti.

Kutlubay, "Boş yatakların olması, başvuran hasta sayısının azalması hiçbir zaman bizi gevşetmemeli. İkinci dalgayı atlatmak üzereyiz ama yeni bir dalganın gelmeyeceğinin hiçbir garantisi yok. İngiltere’den gelen haberler malum. Mutasyona uğrayan yeni bir virüs ve bulaşıcılığı yüzde 70 oranında artan virüsten bahsediliyor ve bu virüs de farklı ülkelerde görülmeye başladı. Bu yüzden 2021'in 6’ncı ayından önce hızlı bir rahatlama beklemeyelim." ifadelerini kullandı.

Aile içi bulaşa dikkat çeken Doç. Dr. Kutlubay, "Genelde bize başvuran kişileri sorguladığımızda ya ev içi bulaş söz konusu ya da iş yerinden bulaş söz konusu. Evden Covid pozitif çıkarsa çoğunlukla eşine, çocuğuna ya da yakın aile içi bireylere bulaştırıyor. Bu yüzden ev içi bulaşlara dikkat etmekte fayda var. Evlerde toplanma, arkadaş ziyaretleri gibi faaliyetlerden uzak durulmalı." şeklinde konuştu

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.