Ceyş el Adl'den İran ordu konvoyuna bombalı saldırı

Ceyş el Adl'den İran ordu konvoyuna bombalı saldırı

Ceyş el Adl, İran-Pakistan sınırında İran'a bağlı bir ordu konvoyunu bombalı saldırıyla hedef aldı.

İran'ın Pakistan sınırındaki Zahedan şehri yakınlarında dün ordu güçleri bombalı saldırıya hedef oldu.

Sistan-Belucistan eyaletinin merkezi olan Zahedan'ın Kurin ilçesi sınırları içerisinde bulunan Galugah köyü yakınlarında İran Devrim Muhafızları'na ait bir askeri konvoya saldırı düzenlendi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre gece saatlerinde düzenlenen saldırıda 3 askeri araçta hasar oluşurken, yerel bir Devrim Muhafızları komutanı da saldırıda öldürüldü.

Saldırıyı, bölgede faaliyet gösteren Ceyş el Adl üstlendi. Sosyal medya kaynakları üzerinden yapılan açıklamada grup, Devrim Muhafızları'nı hedef alan saldırıyı kendilerinin gerçekleştirdiğini belirtti.

İran'daki "Sünni halkın haklarını koruduğu" ifadesiyle 2003'ten bu yana ülkede birçok saldırı düzenleyen "Cundullah" (Allah'ın Askerleri) adlı grubu lideri Abdulmelik Rigi 2010'da yakalanıp idam edilmişti. Bunun ardından Beluc asıllı Cundullah örgütü yeniden yapılanmaya gitmiş, 2012'de ismini "Ceyş el Adl" olarak değiştirmişti.

Ceyş el Adl, İran-Pakistan sınırındaki Belucistan bölgesinde etkin durumda.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.