Ceyşu'l Adl: İran rejimine karşı tek yol silahlı mücadele

Ceyşu'l Adl: İran rejimine karşı tek yol silahlı mücadele

İran'daki rejim karşıtı silahlı grupların en etkini olarak gösterilen Ceyşu'l Adl yeni bir açıklama yayınladı.

İran rejimine karşı faaliyet gösteren Sünni Beluç grup Ceyşu'l Adl, rejime karşı tek yolun silahlı mücadele olduğunu savundu.

Grup tarafından sosyal medya üzerinden servis edilen açıklamada, İran rejiminin dün Belucistan'da gerçekleştirdiği katliamlara atıf vardı.

Açıklamasında rejim güçlerinin Belucistan'ın Haş şehrinde çok göstericiyi katlettiğini vurgulayan Ceyşu'l Adl, hayatını kaybedenlere başsağlığı ve ailelerine taziye diledi.

Açıklamada "Belucistan'da haklarını arayan savunmasız protestocuların yeniden öldürülmesi, silahlı mücadelenin acil bir gereklilik olduğunu teyit etmiştir." ifadesine yer verildi.

Rejim güçlerini "Hamaney'in mücrim emir erleri" olarak niteleyen grup, Beluç protestoculara karşı saldırıların her geçen gün daha da arttığını kaydetti.

Ceyşu'l Adl'in açıklamasında, İran rejiminin bölge halkının taleplerini karşılamayacağının ve protestolara izin vermeyeceğinin aşikar bir hal aldığının altı çizildi. Açıklamanın devamında, protestocuların tutumlarını yeniden gözden geçirmelerinin ve rejime karşı halkın kendisini silahlı bir şekilde savunmasının bir gereklilik olduğu vurgulandı.

İran'daki "Sünni halkın haklarını koruduğu" ifadesiyle 2003'ten bu yana ülkede birçok saldırı düzenleyen "Cundullah" (Allah'ın Askerleri) adlı grubu lideri Abdulmelik Rigi 2010'da yakalanıp idam edilmişti. Bunun ardından Cundullah örgütü 2012'de ismini "Ceyşu'l Adl" olarak değiştirmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum