Ceyş'ul İslam Doğu Guta'da Feylak'ur Rahman'a saldırdı: 40 muhalif esir

Ceyş'ul İslam Doğu Guta'da Feylak'ur Rahman'a saldırdı: 40 muhalif esir

Doğu Guta'da rejim güçlerine karşı savaşan muhalif grup Feylak'ur Rahman'ın askeri merkezine saldıran Ceyş'ul İslam en az 40 muhalif savaşçıyı tutukladı.

Suriye'nin başkenti Şam'da rejim güçlerine karşı mücadele eden etkili muhalif gruplardan Feylak'ur Rahman, Ceyş'ul İslam'ın saldırısına uğradı.

Feylak'ur Rahman sözcüsü Vail Alvan, Doğu Guta'da el-Aftaris çiftlikleri ve el-Muhammediye mahallerindek bulunan askeri merkezlerine baskın yapıldığını bildirdi. Alvan, olayın Ayn Terma ve Cobar'da rejim güçleriyle şiddetli çatışmalar yaşandığı sırada meydana geldiğini belirterek zamanlamaya dikkat çekti. 

En az 40 savaşçılarının tutuklandığını açıklayan Feylak'ur Rahman sözcüsü, Ceyşul İslam hakkında oldukça sert ifadeler kullandı. Ceyş'ul İslam'ı "Suriye devrimine karşı olmakla" suçlayan sözcü Alvan, kendilerine komplo kurulduğunu savunarak saldırıyı "korkakça" diye tanımladı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.