Cezayir: Fas uçakları topraklarımıza hava saldırısı düzenledi

Cezayir: Fas uçakları topraklarımıza hava saldırısı düzenledi

Cezayir, Fas uçaklarının Cezayir topraklarını bombalayıp 3 Cezayirliyi öldürdüğünü iddia etti ve buna dair video paylaşımında bulundu.

Cezayir, Fas'ın Cezayirlilere yönelik hava bombardımanı düzenleyerek 3 Cezayirliyi öldürdüğünü belirtti, bu olaya dair video paylaştı ve Fas hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Cezayir Cumhurbaşkanlığı'nın açıklamasında geçen iddiaya göre Fas uçakları, Cezayir-Moritanya yolunun Cezayir kısmında, Fas denetimindeki Batı Sahra'nın yakınından geçtiği bir mevkide bazı araçları bombaladı. Bu saldırıda 3 Cezayirli hayatını kaybetti.

Açıklamada "Batı Sahra'daki Fas güçlerinin gerçekleştirdiği bu korkakça saldırı karşılıksız kalmayacak" tehdidinde bulunulması dikkat çekti.

Savaş çanları

Fas'tan bu suçlama hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak krallıktan bir kaynağın bu suçlamayı reddettiği ve ardından da Cezayir'in Fas'la savaşmak istediğini ama Fas'ın Cezayir'le savaşmaya niyeti olmadığını iddia ettiği belirtiliyor.

Fas ile Cezayir'in ilişkileri son yıllarda son derece gerilmiş bulunuyor. Fas, Cezayir'i Batı Sahra'nın Fas'tan bağımsızlığı mücadelesi veren Polisario Cephesi'ne ev sahipliği yapmak ve destek vermekle suçluyor. Cezayir de Fas'ı Cezayir'deki ayrılıkçı Berberi hareketlere ve diğer rejim muhaliflerine destekle suçluyor. Artan gerilim nedeniyle geçen Ağustos ayında iki ülke diplomatik ilişkilerini koparmıştı.

Taraflar arasındaki gerilim Fas'ın İsrail ile ilişkileri normalleştirmesinin ardından daha da artmıştı.

Gerginlik nedeniyle Fas ve Cezayir sınırında başlayacak bir çatışmanın iki ülkeyi tam bir savaşa sokmasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.