Cezayir ile Sudan arasında 'kilit sektörlerde' iş birliği

Cezayir ile Sudan arasında 'kilit sektörlerde' iş birliği

Cezayir ve Sudan kilit sektörler üzerine iş birliğini artırma kararı aldı.

Cezayir ve Sudan kilit sektörler üzerine iş birliğini artırma kararı aldı.

22-23 Mayıs tarihlerinde Cezayir Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen Cezayir-Sudan Siyasi Danışmanlık Komitesi toplantısında Cezayir Büyükelçisi Nureddin Handoudi ve Sudanlı mevkidaşı El Mansur İbrahim Bolad bir araya geldi.

Bölgesel ve uluslararası konuları ele alan ikili, enerji, tarım, hayvancılık, akademik alanlar ve inşaat gibi sektörler de dahil olmak üzere ticari ve ekonomik alanlarda iş birliğini artıracakları konusunda anlaştı.

"Birleşmiş Milletler, Batı Sahra krizini çözüme kavuşturabilir"

Öte yandan görüşmelerde Batı Sahra meselesini masaya yatıran ikili, Birleşmiş Milletler'in anlaşmazlıkların çözüme kavuşması konusundaki çabalarını taraflara teşvik etme konusunda bir anlaşma sağladı.

İkili, Fas Krallığı ve Polisario Cephesine yaptığı çağrıda, bölgede istikrarın inşa edilmesi ve barışın sağlanması konusunda uluslararası kararlara göre kalıcı ve yapıcı çözümlere başvurulduğu müzakerelere yeniden başlanmasının önemine vurgu yapıldı.

Ayrıca görüşmelerde Sudan, Mısır ve Etiyopya arasında krize yol açan Büyük Rönesans Barajı'nın işletilmesi sürecini düzenleyen ve denetleyen bağlayıcı bir anlaşma sağlanması hususuna dikkat çekildi.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.