Cezayir Rusya ile iş birliğini artırıyor

Cezayir Rusya ile iş birliğini artırıyor

Cezayir Sanayi Bakanı Ahmed Zegdar, St. Petersburg kentinde 25'incisi düzenlenen Uluslararası Ekonomik Forumu'na katılmak üzere Rusya'ya yaptığı bir ziyarette Rus devlet yetkilileriyle görüştü.

Cezayir Sanayi Bakanı Ahmed Zegdar, St. Petersburg kentinde 25'incisi düzenlenen Uluslararası Ekonomik Forumu'na katılmak üzere Rusya'ya yaptığı bir ziyarette devlet yetkilileriyle görüştü.

Bakan Zegdar'ın Rus mevkidaşı Denis Manturov ile yaptığı görüşmede, karşılıklı yarar sağlayacak ticari ortaklıklara başvurma ve sanayi alanında iş birliğini başlatmak amacıyla ikili görüşmeleri artırma konusunda anlaşma sağlandı.

İkilinin görüşmesi, Ukrayna'nın Cezayir Büyükelçiliğinin ülke şirketlerine Rus piyasasından çekilmeleri çağrısında bulunduğu ve Ukrayna'ya yatırım yapmalarını tavsiye ettiği bir dönemde gerçekleştirildi.

Cezayir Sanayi Bakanlığından yapılan bir açıklamada "Rusya'nın geniş deneyimlere sahip olduğu sanayi alanında ikili iş birliği hususunda anlaşma sağlandı." ifadeleri kullanıldı.

İki bakan, Cezayir'in Rusya pazarında faaliyetlerini genişletmesinin önemine dikkat çekerek, şu anda yılda 3 milyar doları bulan ticaret hacmini artırma isteklerini dile getirdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov geçtiğimiz Mart ayında Cezayir'e yaptığı bir ziyarette, iki ülke arasında stratejik ortaklık anlaşması imzalanması yönündeki dileklerini belirtmişti.

Cezayir, Batılı ülkelerin Rusya'ya yaptırımları ardından Moskova yönetiminin Batı ülkelerinden çektiği yatırım alanları boşluğunu doldurmayı hedefliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.