Cezayir yangınlarında ölü sayısı 69'a yükseldi

Cezayir yangınlarında ölü sayısı 69'a yükseldi

Orman yangınları nedeniyle ölü sayısı 69'a yükselen Cezayir'de kontrol altına alınamayan yangınlar pek çok köyü haritadan silmeye devam ediyor.

Cezayir'deki orman yangınlarında ölü sayısının 69'a yükseldiği açıklandı. Ölenlerden 28'inin orman yangınlarını söndürmekle görevlendirilen askerler olduğu bildirildi.

Cezayir'de orman yangınlarından en çok etkilenen bölge olan, Berberilerin yoğun olarak yaşadığı dağlık ve ormanlık Kabiliye bölgesi halkı büyük sayılarda bölgeden tahliye ediliyor.

Pek çok orman köyü, yangınlar nedeniyle tamamen yanarak haritadan silindi.

Birçok Kabiliyeli köylünün hayvanlarını dahi yanlarına alamadan orman yangınlarının teslim aldığı köylerini kaçarak terk etmek zorunda kaldığı bildiriliyor. Yangınlar nedeniyle mahsur kalan bazı köylüler helikopterlerle yanlarına hiçbir şey alamadan yanan köylerinden tahliye edildiler.

Öte yandan, Cezayir'de yangınların kundakçılık nedeniyle çıktığı iddiaları üzerine gözaltına alınanlar olduğu açıklandı. Cezayir'de mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyreden ve yer yer 45 dereceye kadar ulaşan sıcak ve kuru hava nedeniyle yangınlar halen kontrol altına alınabilmiş değil. Yangın söndürme işlemlerine halkın da katılımının can kaybını artırdığı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.