Cezayir'de koronavirüs nedeniyle protestolar yasaklandı

Cezayir'de koronavirüs nedeniyle protestolar yasaklandı

Cezayir'de siyasi reform talebiyle bir yıldan uzun süredir devam eden protestolar koronavirüs salgını nedeniyle yasaklandı.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbûn, siyasi reform talebiyle bir yıldan uzun süredir devam eden protestoların, koronavirüs salgınının ülkede yayılmasını engelleme çabaları kapsamında yasaklanması emrini verdi.

Tebbun, salı günü devlet televizyonundan canlı olarak yayınlanan konuşmasında devletin virüsten etkilenenleri tedavi etmek için bin 500 yoğun bakım yatağı sağlayabileceğini bildirdi. Son günlerde alınan önleyici tedbirlere ilişkin de açıklamalarda bulunan Tebbûn, Avrupa’ya uçuşların askıya alınması,  kara sınır kapılarının kapatılması ve camilerde namazın durdurulması gibi önlemlerin alındığını belirtti. Tebbûn ülkenin güneyindeki bir petrol rafinerisinde çalışan bir İspanyolun virüsten etkilenmesinden bu yana, yaklaşık bir aydan beri “yarı olağanüstü hal durumunun” geçerli olduğuna dikkat çekti. Vatandaşların özellikle temizliğe ve önleyici tedbirlere riayet etmeden virüsten kaçınmasının mümkün olmadığını vurguladı.

Tebbûn, ülkenin birçok bölgesinde teyit edilmemiş vaka sayıları hakkında “kötü niyetli söylentileri” yayarak fiyatları yükselten spekülatörlerin de takip edildiğini duyurdu.

“Korkuyu abartmaya gerek yok. Devlet, vatandaşlarının tümünün sağlığını korumak için tüm imkanlarını seferber etmiştir” ifadelerini kullanan Cezayir lideri vatandaşlarına gıda maddelerini depolamaktan kaçınmaları çağrısında bulundu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.