Cezayir'de orman yangınları: 42 ölü

Cezayir'de orman yangınları: 42 ölü

Cezayir'de Pazartesi günü başlayan ve Kabiliye bölgesinde yoğunlaşan orman yangınları nedeniyle 25'i asker 42 kişinin öldüğü açıklandı. sayının daha da artmasından endişe ediliyor.

Cezayir orman yangınlarıyla boğuşuyor. Kabiliye bölgesi başta olmak üzere Cezayir'in ormanlık pek çok bölgesinde kontrol altına alınamayan yangınlarda meydana gelen maddi hasarın ötesinde 25'i asker 42 kişinin öldüğü açıklandı. Ölü sayısının artabileceği belirtiliyor.

En az 42 kişi hayatını kaybetti

Cezayir Başbakanı Eymen bin Abdurrahman, yaptığı açıklamada Kabiliye bölgesindeki orman yangınlarını söndürmeye çalışan 25 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı. Orman yangınlarının meskun alanları da sarmasıyla 17 sivil de hayatını kaybetmişti.

Yangınların pek çok köyde ağır hasara neden olduğu, pek çok çiftliğin yanması nedeniyle tarım ve hayvancılığın da büyük zarar gördüğü belirtiliyor.

18 vilayette 41 orman yangını

Cezayir'de geçtiğimiz pazartesi gününden itibaren 18 vilayette 41 orman yangının çıktığı belirtiliyor. Bu orman yangınlarından 21'i dağlık, ormanlık ve ulaşımın zor olduğu, başkent Cezayir şehrine 100 kilometre uzaklıktaki Tizi Vuzu merkezli Kabiliye bölgesinde gerçekleşti.

Cezayir'deki yangınların daha da büyümesinden ve can kaybının artmasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.