Cezayir'den BAE'nin Beşar Esed ziyaretine destek

Cezayir'den BAE'nin Beşar Esed ziyaretine destek

Cezayir Dışişleri Bakanı, Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı'nın Beşar Esed'i ziyaretine destek verdi.

Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtane Lamamra, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Nahyan'ın Şam'da Beşar Esed'i ziyaret etmesini desteklediklerini duyurdu.

Bu ziyareti tebrik eden Lamamra, Suriye'nin bir an önce Arap Birliği'ne dönmesi gerektiğini düşündüklerini belirtti.

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid, Suriye'de Mart 2011'de başlayan iç savaşın ardından Şam'a ilk ziyaretini gerçekleştirmiş ve rejimin lideri Beşar Esed ile bir araya gelmişti.

Bin Zayid ve beraberindeki BAE heyetinin Beşar Esed ile yaptığı görüşmelerde ilişkilerin geliştirilmesi, bölgesel ve uluslararası konuların ele alındığı açıklanmıştı.

Abdullah bin Zayid, Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 yılında bu yana Şam'ı ziyaret eden en üst düzey BAE'li isim olmuştu.

BAE, geçtiğimiz aylarda üst üste Esed rejimi ile ilişkileri normalleştirme mesajı vermişti.

Ülkedeki iç savaş nedeniyle Suriye'nin Arap Birliği üyeliği dondurulmuştu. Bazı Arap rejimleri Suriye'yi temsilen Esed rejiminin Arap Birliği'ne yeniden dönüşünü savunurken pek çok Arap rejimi Suriye'nin üyeliğinin dondurulma sebepleri aynen devam ettiğinden bu dönüşe karşı çıkıyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.