CHP: AK Parti Türkiye'sinde gençler madde bağımlılığın pençesinde

CHP: AK Parti Türkiye'sinde gençler madde bağımlılığın pençesinde

CHP'nin raporunda AKP iktidarı döneminde madde kullanım oranının yüzde 6 arttığı belirtildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fethi Açıkel'in başkanlığındaki CHP Arge - Bilim, Yönetim Kültür Platformu tarafından "AKP Türkiye'sinde Gençler Madde Bağımlılığın Pençesinde " başlıklı politika notu hazırlandı.

AK Parti döneminde madde kullananların nüfusa oranının %6 artmasının ve 2008’den 2016’ya madde kaynaklı ölüm oranı %20 artmasının vurgulandığı politika notunda, AK Parti'nin uyguladığı hatalı sosyal, ekonomik ve dış politikaların madde bağımlığını arttırdığı ve maddeye ulaşımı kolay bir hale getirdiği öne sürüldü.

CHP'nin hazırladığı rapordan satır başları şu şekilde:

 - AK Parti iktidarında madde kullananların nüfusa oranı %6 arttı

- 2008’den 2016’ya madde kaynaklı ölüm oranı %20 arttı

- Sadece son 3 yılda madde bağımlılarının sayısı %20 arttı

- Madde kullanımında, ilk kullanım yaşı 10’a kadar indi

- Madde Kaynaklı Suç Oranı Bir Yılda %46 arttı

Madde kullanımı hızla artıyor

2002 yılından günümüze alkol ve sigara dışındaki bağımlılık yapan maddelerin kullanımının dikkate değer düzeyde arttığı görülmektedir. Yalnızca son üç yılda madde kullanıcılarının sayısı %20 oranında artarak 1,5 milyona ulaşmıştır.

AKP’nin iktidarda olduğu 2002-2016 yılları arasında, dünyada madde kullananların nüfusa oranında düşüş yaşanmışken, ülkemizde ise ciddi bir artış görülmüştür. 2002 yılında madde kullananların nüfusa oranı binde 7,86 iken bu oran 2016’da binde 8,32’ye çıkmıştır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum