CHP: Hükümet Esed rejimiyle küserek politika yürütemez

CHP: Hükümet Esed rejimiyle küserek politika yürütemez

Ana muhalefet partisi CHP 28 Eylül’de İstanbul’da Suriye konferansı düzenliyor.

28 Eylül’de İstanbul’da uluslararası Suriye konferansı düzenleyecek olan CHP, Esed rejiminin resmi görüşlerini de dile getirecek isimleri konferansta ağırlayacak.

CHP genel başkan yardımcıları Ünal Çeviköz ve Veli Ağbaba’nın organize ettiği uluslararası Suriye konferansının ama teması "Suriye’de barışa açılan kapı" olacak. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Suriye sorununu tüm yönleriyle değerlendirmeyi ve bu süreçte de hükümetin Suriye politikasındaki yanlışları ortaya koymayı istediklerini söylüyor.

"AKP’nin en büyük yanlışı, Esed rejimi ile diyaloğun kesilmiş olması. Hükümet, Şam’la küserek politika yürütemez" diyen Çeviköz, Ankara’nın Esed rejimi ile konuşmamasının Türkiye'yi büyük bir açmaza sürüklediği görüşünde.

Suriye anayasasını yazacak komisyonun çalışmalarına tam olarak başladığında Türkiye’nin kiminle konuşacağını soran Çeviköz, "Türkiye, Suriye yönetimi ile diyalog kurmadığı sürece Suriye dahil bölgesindeki herhangi bir gelişme konusunda aktif bir aktör olamayacaktır. Biz, bu yüzden Suriye yönetiminin resmi görüşlerini yansıtacak isimleri konferansa davet ettik" diyor.

Konferans sonuçları hükümete sunulacak

Konferansa hükümetten temsilcilerin de davet edildiği ancak katılımın olup olmayacağına dair bir bilgi bulunmadığı bildiriliyor. Konferansa Suriye’den Türkmen kökenli bir belediye başkanı, Ermeni kökenli bir gazeteci, Kürt derneği temsilcileri, Hıristiyan Arap derneği temsilcilerinin yanı sıra ABD, İran, Rusya, Ürdün, Lübnan, Irak gibi Suriye konusuyla yakından ilgilenen ülke temsilcileri de katılacak.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.