CHP: İktidar olunca İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden yürürlüğe sokacağız

CHP: İktidar olunca İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden yürürlüğe sokacağız

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, "Millet İttifakı ile birlikte ilk bir hafta içerisinde İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden yürürlüğe sokacağız" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karabağlar ilçesinde hizmete açtığı Mustafa Necati Kültür Merkezi'nde düzenlenen ilk etkinlik olan Uluslararası Kadın Sempozyumu'na, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel  katıldı.

CHP'li Aylin Nazlıaka, İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden yürürlüğe sokacaklarını savundu:

"Kadınların canıyla oynayan, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı alanları ilk seçimlerde sandığa gömeceğiz. Millet İttifakı ile birlikte ilk bir hafta içerisinde İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden yürürlüğe sokacağız. Birilerinin yaptığı gibi mış gibi yaparak değil, tek tek maddelerini uygulayacağız. Samimi olacağız."

"Toplumsal cinsiyet eşitliği"

İyi Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu ise “Kadınların temel sorunlarının en başında yoksulluk, sonra şiddet, cinayetler ve istihdam gelmekte. Bu sorunlar artık politik bir sorun olmaktan çıkarılıp toplumsal bir sorun olarak görülmeli ve insanlık dramıyla bu şekilde mücadele edilmelidir. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması gerekmektir."

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.