CHP İstanbul seçiminin iptali için YSK'ya başvurdu

CHP İstanbul seçiminin iptali için YSK'ya başvurdu

YSK, AK Parti'nin olağanüstü itirazını incelemiş ve yalnızca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini iptal etmişti.

CHP, İstanbul’un 39 ilçesindeki seçimlerin ve 24 Haziran 2018 genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin iptali için YSK’ya başvurdu.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını aldığı İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı seçimini, sandık kurullarının oluşmasında usulsüzlük olduğu gerekçesiyle 6 Mayıs'ta iptel etmiş ve yenilenmesi kararı almıştı.

CHP'den, sandık kurullarındaki usulsüzlük iddialarıyla ilgili "Eğer bu doğruysa tüm ilde, ilçeleri de kapsayan şekilde, bu sandıklardan çıkan tüm sonuçlar iptal edilmeli" çıkışı gelmişti.

Çarşamba günü MHP lideri Devlet Bahçeli, sandık kurullarının oluşmasında şaibe olduğu iddiasıyla iptal edilen seçimlerin neden ilçeleri etkilemediği sorusuna "Böyle bir itiraz söz konusu olmamış. 39 ilçede çoğunlukla Cumhur İttifakı ya da AKP belediye başkanları kazanmış. Onlara da kendileri başvursun" yanıtını vermişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.