CHP lideri Kılıçdaroğlu: Bu bütçe darbe bütçesidir

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Bu bütçe darbe bütçesidir

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2019 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu teklifi üzerine partisinin adına konuştu.

TBMM'de 12 gün sürecek bütçe maratonu başladı. 2019 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu teklifi üzerine CHP grubu adına Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuştu. "Bu bütçe siyasi açıdan da darbe bütçesidir" diyen Kılıçdaroğlu, "Hiçkimse korkudan sesini çıkaramıyor. 20 Temmuz darbesinden sonra gelen bütçedir" ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkar ifadeler şu şekilde:

"İKO diye bir konfederasyon kurulmuş. Damat bey biz iki kez üst üste toplantı yaptık diyor. Bu parlamentoya saygısızlık değil midir? Elbette bu kanun teklifi yapılabilir ama çıkmış gibi parlamentodan geçmiş gibi bir irade sergilemek doğru değildir."

"Size iki fotoğraf göstereceğim. Elinizi vicdanınıza koyun söyleyin. 16 yıl sonra böyle bir tablo ile Türkiye’ye karşı karşıya getirenlerin vebali kime aittir. Bu bütçe işsizlik sorununa çözüm oluyor mu? 4 milyon emekli iş arıyor. Geçinemiyorlar. Bu bütçe çiftçiye ne getiriyor. Mazot fiyatlarını gübre fiyatlarını bizden iyi biliyorsunuz."

"Saray hükümetinin vatandaşlara yüklediği yükler de var. Size yemin billah ediyorum bu hükümetin tamamı tefecilere hizmet ediyor. Kredi kartları ve tüketici kredileri 433 katrilyon parayı vatandaşlara ödetiyorsunuz. Bunlar gerçek rakamlar. Sürekli yürütme organını alkışlamak sizi kurşun asker konumuna sokar. Türkiye cumhuriyeti tarihinde hangi hükümet bu kadar çok faiz ödedi? Dört kez mali af çıktı. Rahmetli Unakıtan demişti ki bu kürsüdün bir daha AK Parti mali af çıkarmayacak. Ödeyemiyor af çıkarıyor, ödeyemiyor af çıkarıyor. E ödeyemiyor istediğin kadar af çıkar."

"Darbe bütçesi"

"Bu bütçe siyasi açıdan da darbe bütçesidir. Hiçkimse korkudan sesini çıkaramıyor. 20 Temmuz darbesinden sonra gelen bütçedir. Yasama yürütme ve yargı tamamen bir kişinin kontrolü altında. Bir ülke düşünün medyanın yüzde dokanı bir kişinin kontrolü altında. Bir ülke düşünün kimin terörist kimin olmadığına bir kişi karar veriyor. Bir ülke düşünün barış istediler diye yüzlerce akademisyen görevden atılıyor. Bir ülke düşünün kişilerin mahkemelerde savunma hakları kısıtlanıyor. Bir ülke düşünün devleti yönetenler harcadıkları paranın hesabını halka vermiyor.

Bir ülke düşünün yaşanan ağır ekonomik krize rağmen iş dünyasından kimse sesini çıkaramıyor. Bir ülke düşünün siyasal gücü olanlarla parasal gücü olanlar yargılanmıyor. Milletvekilleri tutuklu. Uygulanması zorunlu alan Anayasa mahkemesi kararları bile alt mahkeme tarafından yerine getirilmiyor. Bir konsoloslukta cinayet işleniyor. Ses kaydı elimize geliyor. Ellerini kollarını sallayarak gidiyorlar.

"CHP'li belediyelerde asgari ücret 2200 lira olacak"

1 Ocak 2019'dan itibaren CHP'li belediyelerde asgari ücretin net 2200 lira olacağını duyuran Kılıçdaroğlu "Size bunun garantisini veriyorum." diye ekledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.