CHP'den bir günde üç Cumhurbaşkanı adayı

CHP'den bir günde üç Cumhurbaşkanı adayı

Seçimlerin erkene alınmasıyla birlikte siyasi partilerin adayları da açıklanmaya başlandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, "Genel Başkanımızın aday olması durumunda kendisine sonsuz desteğim var, destekleyeceğim. Aday olmaması halinde ve partimizin ilgili organlarının bu görevi bana tevdi etmesi halinde adayım." dedi.

Yılmaz, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, daha önce ülke ve millet menfaatine öneriler dile getirdiğini söyledi.

Bu önerilerin çoğunun kulak ardı edildiğini belirten Yılmaz, "İktidar işine geldiği zaman, istediği şekilde sizin önerilerinize uyuyor ya da uymuyor ama çoğu zaman da kulak ardı ediyor." diye konuştu. 

Yılmaz, 16 Nisan referandumunda demokrasinin kurumsal olarak belinin kırılmasına şahit olduklarını, hukukun üstünlüğünün bitirildiğini, basının susturulduğunu, muhalif kesimin baskı altına alındığını iddia etti.

İkinci aday: Didem Engin

CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, basın kuruluşlarına gönderdiği yazılı açıklamada, “Ekonomide, dış politikada, eğitimde, tarımda, teknolojide ülkenin içinde bulunduğu karanlık tabloya ışık tutacak bir yol haritasıyla birlikte” CHP’den Cumhurbaşkanlığı aday adaylığını basın toplantısı ile açıklayacağını bildirdi.

Üçüncü aday: Muharrem İnce

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin bugün saat 15.00'te parti genel merkezinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesine tek bir öneri ile gideceği öne sürüldü. Bunun İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı olduğu iddia edildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.