CHP'den hükümete destek açıklaması: ABD ile diyalog girişimi yararlı

CHP'den hükümete destek açıklaması: ABD ile diyalog girişimi yararlı

Öztürk Yılmaz, Mevlüt Çavuşoğlu ile Rex Tillerson’ın Ankara’da yaptığı görüşmeden çıkan ortak mekanizma kurma kararıyla ilgili konuştu.

Dış politikadan sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, hükümetin sorunların çözümü için ABD ile başlattığı yeni diyalog girişimine destek verdiklerini açıkladı.

Hürriyet’ten Rifat Başaran’a konuşan Öztürk Yılmaz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın Ankara’da yaptığı görüşmeden çıkan ortak mekanizma kurma kararıyla ilgili şunları söyledi: “ABD ile sorunların çözümü konusunda çalışılmasını destekliyoruz. ABD ile Türkiye arasında, özellikle darbe girişiminin ardından ilişkiler çok gerginleşti. Güven bunalımı çok derin ve aşmak için yollar aranabilir. İki ülkenin diplomasi kanallarını zorlayıp, Türkiye’nin mutlak suretle hak ve çıkarlarını azami ölçüde gözeterek diyaloğu devam ettirmesinin yararlı olacağını düşünüyoruz.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.