CHP’den Kovid-19 cezalarının iptali için teklif

CHP’den Kovid-19 cezalarının iptali için teklif

CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, koronavirüs salgını sürecinde kesilen idari para cezalarının iptal edilmesi ve ödenen cezaların iade edilmesi talebiyle TBMM Başkanlığı’na yasa teklifi sundu.

İçişleri Bakanlığı, son bir haftada sokağa çıkma kısıtlamalarına uymadıkları gerekçesiyle 21 bin 495 kişiye işlem uygulandığını açıkladı. Bir yandan her hafta binlerce kişiye ceza kesilirken, AK Parti kongrelerinin sıfır mesafeyle seyircili yapılması tepkilere neden oldu.

CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Parti Sözcüsü Zeynel Emre, koronavirüs salgını sürecinde yasakların çifte standartlı uygulandığını belirterek verilen cezaların iptali, ödenen cezaların ise iadesi için yasa teklifi verdi.

Emre, TBMM Başkanlığı’na verdiği kanun teklifiyle, Kovid-19 kapsamında kesilen idari cezaların dayanağı olan Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’na geçici madde eklenmesini talep etti. 

CHP Milletvekili Emre’nin verdiği kanun teklifi yasalaştığı takdirde, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi kapsamsında Kovid-19 salgını dayanak gösterilerek maske ve sosyal mesafe ihlali gerekçesiyle 1 Nisan 2020-31 Mart 2021 tarihleri arasında verilen idari para cezaları ile bunlara ilişkin tüm gecikme faizi ve cezalardan kaynaklanan kamu alacağı terkin edilecek.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.