CHP'li Bolu Belediye Başkanı Özcan: Ben ırkçı veya faşist değilim

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Özcan: Ben ırkçı veya faşist değilim

Bugün CHP Disiplin Kurulu’nda durumu görüşülecek olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yabancı karşıtlığı olarak yorumlanan sözlerine açıklık getirdi.

Habertürk televizyonunda soruları yanıtlayan Özcan, “Ben ırkçı veya faşist değilim. Türk milletinin, çocuklarının geleceğini korumaya çalışan birisiyim.” dedi.

Özcan, ayrımcılık yaptığını kabul etti ama ayrımcılık suçu işlemediğini savundu.

Tanju Özcan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun bazı söylemlerinin kendisini rahatsız ettiğini de kaydetti.

Hakkındaki disiplin soruşturmasına da değinen Özcan, şunları söyledi:

"Yarın (bugün) benim için önemli gün. Parti benim için disiplin soruşturmasını açıklayacakmış. İfademi alacaklarmış. Ben bedel ödemekten korkmuyorum. Kayyum atayacaklarmış, alınlarını karışlarım. Benim terörle alakam var mı? CHP'den beni ihraç etseler ne olur? Hukuken ihraç edebilirler.

Herhangi partiye gidecek değilim, kişisel beklentilerim falan da yok. Şu anda Türkiye'de yüzde 55 net büyümesi olan başka bir kamu kuruluşu veya belediye var mı? 461 milyon borçla aldım, şu anda 320 milyona düşürmüşüm."

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Özcan’ın “bir kadın hemşehrisi” hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle disiplin kurulan sevkedildiğini söylemişti.

Ne olmuştu?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın yabancı uyruklu kişilere hayatı zorlaştırmayı amaçlayan kararları, belediye meclisinde kabul edilmişti.

Nikah ücreti 100 bin lira, su 11 kat zamlı

Buna göre yabancı uyruklu kişilerin Bolu Belediyesi'ne başvurarak evlenmesi durumunda nikah ücreti 100 bin lira, suyun metreküp fiyatı ise 2,5 dolar olarak kararlaştırılmıştı.

Karar, Cumhur İttifakı grubunun ret oylarına karşın Millet İttifakı grubunun desteğiyle kabul edildi.

Belediye Başkanı Özcan, yabancılara bundan sonra suyun, bugünün kuru ile normal su tarifesinden 11 kat yüksek fiyatla satılacağını kaydetti.

Özcan, su fiyatlarının yabancı uyruklu kişilerden, ödeme yapılacak günün dolar kuru üzerinden Türk lirası olarak tahsil edileceğini kaydetti.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.