CHP'li Özel'den din eğitimine 'Orta Çağ' benzetmesi

CHP'li Özel'den din eğitimine 'Orta Çağ' benzetmesi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Diyanet'in okul öncesi dini eğitim kurslarını eleştirdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Diyanet'in okul öncesi dini eğitim kurslarını eleştirdi.

Özel'in konuşmasında din eğitimine yönelik 'Orta Çağ' benzetmesinde bulunması sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Özgür Özel'in açıklamaları şu şekilde:

"Eğitimde birlik var, Tevhid-i Tedrisat var, kanunu var, Diyanet okul öncesi eğitim kurumları kuruyor. Eğitim birimi kuruyor, okul öncesi eğitim birimi. Okul öncesi eğitim Diyanet'in işi mi Milli Eğitimin işi mi? Sübyan mekteplerini kurmuşlar, kurumsallaştırmaya, kalıcılaştırmaya zorunlu yapmaya çalışıyorlar.

Bu kafayla orada işte bilimin b'si yok, fiziğin f'si matematiğin m'si de olmuyor üniversiteye gidince. Çocukları bütün dünya nasıl yetiştiriyorsa öyle yetiştirmek varken bir Orta Çağ zihniyetine yönelmenin, bunu kurumsallaştırmaya çalışmanın ne bu Cumhuriyet'e faydası var ne bu millete faydası var ne Anayasa'ya uygunluğu var. Tamamen küllün yanlış bir işi benimseyip kötü sonuçları 20 yılın sonunda okuduğunu anlamayan bir nesil, e yola, dininin ve kininin sahibi kindar nesil diye çıkarsan okuduğunu anlamaz tabi.

Sen yola herkesle barışık, algısı açık, konuşan, etkileşimde bulunan, ömür boyu öğrenen, ömür boyu öğreten bir nesil diye çıkarsan bak bakalım ne çıkıyor karşına. Ama senin karşına ne çıktı? 'Kindar nesil yetiştireceğim.' İşte yetiştirdiğin hepimizin çocukları. Dünyada herkes böyle giderken biz böyle gidiyoruz. Pizzasında, temel bilimlerinde, matematiğinde, fiziğinde. 20 yılın sonunda bu karne kırıksa bu notu Kemal Bey'e mi veriyorlar? Bay Kemal'e mi veriyorlar bu kırık notu? 20 yıldır bu ülkedeki eğitim bakanlarını Bay Kemal mi atadı?"

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum