CHP'li vekilin 'Türk ordusu satılmıştır' sözlerine Rtük'ten inceleme

CHP'li vekilin 'Türk ordusu satılmıştır' sözlerine Rtük'ten inceleme

Habertürk'te yayınlanan bir programda CHP Mersin Milletvekili Başarır'ın kullandığı ifadeler için Rtük inceleme başlattı.

Geçtiğimiz gün Habertürk televizyonunda yayınlanan bir programda konuşan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili kullandığı ifadeler kamuoyunda büyük tepki çekti.

Birçok siyasi isim CHP'li vekil Başarır'ın "Türk ordusu Katar'a satılmıştır" ifadesine tepki gösterirken, Rtük'ten de konuyla ilgili olarak bir açıklama yapıldı.

Rtük'ün konuyla ilgili basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Bir haber kanalındaki canlı yayın esnasında program katılımcılarından birinin kahraman ordumuza yönelik kullandığı çirkin ifadeleri kabul etmek mümkün değildir.

Kültürümüzde Peygamber Ocağı olarak kabul edilen Türk Silahlı Kuvvetleri aziz milletimizin yüz akıdır. Sınırlarımızın içinde ve dışında kahramanca mücadele ederek gönül coğrafyamızın güvenlik ve huzurunu tesis eden ordumuza dil uzatmaya kimsenin hakkı yoktur.

Sorumluluk alanımızda olan ve her kesimden insanın takip edebileceği bir yayında dile getirilen hadsiz sözler yakın takibimiz altındadır. İlgili yayın hakkında Üst Kurul uzmanlarımızca inceleme başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.