CIA Direktörü Burns Kahire'de İsrail, Mısır ve Katarlı yetkililerle görüşecek

CIA Direktörü Burns Kahire'de İsrail, Mısır ve Katarlı yetkililerle görüşecek

Hamas ile İsrail arasında uzun süredir bir ateşkes sağlanmasına yönelik ara bulucular öncülüğünde görüşmeler gerçekleştiriliyor.

Axios'un konuyla ilgili doğrudan bilgi sahibi iki kaynağa dayandırdığı haberine göre, CIA Direktörü Bill Burns bu hafta sonu Gazze'de Hamas'la devam eden rehine krizini çözmek amacıyla Kahire'ye önemli bir diplomatik ziyaret gerçekleştirecek.

Axios'a göre Burns, rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak amacıyla aralarında Mossad başkanı ile Katar ve Mısır'dan temsilcilerin de bulunduğu üst düzey yetkililerle görüşmelerde bulunacak.

Toplantı, ABD Başkanı Joe Biden'ın kısa bir süre önce İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu arayarak rehinelerin eve dönmesi için çabaları hızlandırmaya çağırdığı bir ortamda önem kazandı. Biden'ın ısrarları krizin çözümünde daha fazla aciliyete ihtiyaç duyulduğunu ortaya koydu.

Axios'a göre Burns'ün Mossad direktörü David Barnea, Katar Başbakanı Muhammed Bin Abdurrahman El Sani ve Mısırlı istihbarat şefi Abbas Kamil ile de görüşmesi bekleniyor. Bu temaslar, karmaşık rehine durumunun ele alınmasına yönelik koordineli bir bölgesel yaklaşımın sinyallerini veriyor.

Axios'a göre, ABD'li bir yetkili Biden'ın tutumunu vurgulayarak, herhangi bir rehine çözümünün bir parçası olarak ateşkesin gerekliliğinin ve derhal uygulanmasının zorunlu olduğunun altını çizdi.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.