'CIA, internete bağlı her cihaza erişebiliyor'

'CIA, internete bağlı her cihaza erişebiliyor'

CIA'in en önemli ve en geniş gizli belgelerinin ifşaatına yönelik yankılar sürüyor.

İnternet sitesi WikiLeaks’in “Kasa Dairesi 7” kod adıyla, ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatı’nın (CIA) en önemli ve en geniş gizli belgelerini ifşaatına yönelik yankılar sürüyor.

WikiLeaks, CIA’in kolaylıkla Whatsapp, Telegram, Signal gibi uygulamaların şifrelenmiş mesajlarına erişebildiğini aktarıyor.

Kasa Dairesi 7 belgelerinin Sıfır Yılı (Year Zero) isimli ilk bölümünde, Virginia eyaletindeki Langley kentinde yer alan CIA Siber İstihbarat Merkezi’nde bulunan yüksek güvenlikli bir ağdan gelen 8 bin 761 dokuman bulunuyor.

CIA’in dünya çapında önemli bir hacker filosu kurduğunu belirten Wikileaks, istihbarat kurumunun siyasal ve bütçel gücünün arttırıldığına dikkat çekti.

CIA kötü amaçlı yazılım cephanesi sayesinde Avrupalı ve Amerikalı bir çok ürünün kontrolünü ele geçirdi: iPhone, Android ve Windows ve hatta Samsung televizyonları gizli mikrofon haline geldi.

WikiLeaks, Frankfurt’taki ABD konsolosluğunun, CIA’in Avrupa’yı, Orta Doğu’yu ve Afrika’yı kapsama amaçlı gizli hacker üssü olarak kullandığını iddia etti. İstihbarat ajanlarına diplomatik pasaport verilerek gizlenmeleri sağlandı.

Euronews'in aktardığına göre, RedLock CEO’su ve sanal güvenlik uzmanı Varun Badhwar: “Evet, internete bağlı her cihaza erişilebilinir . Bu nedenle evinizin içerisinde, iş yerinizde, özel hayatınızda her yerde cihazlarınızı nereye koyduğunuza dikkat etmelisiniz.“dedi.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.