CIA Usame bin Ladin'in şahsi not defterini yayınladı

CIA Usame bin Ladin'in şahsi not defterini yayınladı

CIA'in yayınladığı Abbotabad belgelerinde Usame bin Ladin'in not defterine erişilebiliyor.

CIA, 2011 yılının Mayıs ayında El Kaide lideri Usame bin Ladin'in Pakistan'da yer alan Abbotabad'daki yerleşkesine düzenlediği saldırıda, dünyanın en çok aranan ismi Bin Ladin'i öldürmüştü. Bu saldırıda yerleşkede ele geçirilen, bilgisayar ortamında bulunan yahut basılı yüz binlerce belge, fotoğraf ve video CIA tarafından yayınlandı.

Yayınlanan dökümanlar arasında en çok ilgi çekenlerden biri ise Usame bin Ladin'in şahsi el yazısıyla kaleme alınmış bulunan not defteri. Arapça yazılan defterde El Kaide'nin perspektifine ve dünyada yaşanan gelişmelere dair birçok önemli bilgi yer alıyor.

Bazı bölümlerde Usame bin Ladin'in 2011 yılında başlayan Arap Baharı'na ilişkin görüşleri de bulunuyor. Bin Ladin, Arap Baharı'nda El Kaide'nin önemli rol oynaması gerektiği ile ilgili önemli ifadeleri not almış. El Kaide'nin ilerleyen yıllarda Arap Baharı'nın yaşandığı ülkelerde atığı adımlar, Usame bin Ladin'in not defterine yazılanların, yalnızca birer not müsveddesi olarak kalmadığını ve fiili olarak uygulamaya konduğunu gösterir nitelikte.

Usame bin Ladin'in el yazısıyla tuttuğu not defterine aşağıdan erişilebilir. Not defterindeki yazılar çözümlendikçe Mepa News okurlarına Usame bin Ladin'in önemli notlarından ayrıntıları aktarmaya devam edeceğiz.


CIA Abbotabad belgelerini kamuoyu ile şu link üzerinden paylaştı: https://www.cia.gov/library/abbottabad-compound/index.html (Yoğun ilgiden dolayı linkte problem yaşanıyor)

Bin Ladin'in not defteri:

FDD_LWJ_OBLjournal_Declassified

https://www.longwarjournal.org/

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.