Cibuti açıklarında göçmen teknesi battı: En az 130 kayıp

Cibuti açıklarında göçmen teknesi battı: En az 130 kayıp

Göçmen taşıyan iki teknenin Cibuti açıklarında battığı ve 5 kişinin öldüğü, 130'dan fazla kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.

Cibuti açıklarında göçmen taşıyan iki tekne alabora oldu, arama çalışmalarında 3 kişi kurtarılırken, 5 kişinin de cesedi bulundu. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin açıklamasına göre teknelerin taşıdığı Afrika kökenli 130'dan fazla göçmenin hayatını kaybetmiş olmasından endişe ediliyor.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), yolcu kapasitesinin çok üzerinde göçmen taşıyan teknelerin Yemen'e doğru ilerlediğini belirtti. Savaşın sürdüğü Yemen, Körfez ülkelerinde daha iyi hayat kurmak isteyen Afrikalı göçmenlerin ilk duraklarından biri olarak biliniyor.

Kurtarılanlardan birinin 18 yaşında olduğunu açıklayan IOM, ilk teknede 130 kişinin bulunduğunu ancak ikinci tekneyle ilgili herhangi bir bilgiye ulaşılamadığını aktardı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.