Çiftliklerde çalıştıracak işçi bulamayan İsrail'in yardımına Malavi yetişti

Çiftliklerde çalıştıracak işçi bulamayan İsrail'in yardımına Malavi yetişti

Açıklama, İsrail'in Kasım ayında Malavi'ye 60 milyon dolarlık bir yardım paketi vereceğini açıklamasının ardından geldi.

Malavi Çalışma Bakanlığı, 7 Ekim'de Hamas tarafından düzenlenen saldırının ardından yabancı işçilerin ülkeyi terk etmesiyle ortaya çıkan işgücü kriziyle mücadele eden İsrail'deki çiftliklerde çalışmak üzere yüzlerce işçi gönderdiğini açıkladı.

Voice of Africa'nın haberine göre bakanlık Pazartesi günü yaptığı açıklamada 221 genci taşıyan bir uçağın Cumartesi günü Güney Afrika ülkesinden İsrail'e doğru yola çıktığını ve daha fazlasının da İsrail'e gitmesinin beklendiğini söyledi.

Açıklama, İsrail'in Kasım ayında Malavi'ye 60 milyon dolarlık bir yardım paketi vereceğini açıklamasının ardından geldi.

Dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan Doğu Afrika ülkesi Malavi'de hayat pahalılığı krizi yaşanıyor.

Yüksek enflasyon, yakıt ithalatına getirilen kısıtlamalar ve döviz rezervlerindeki sıkıntılar nedeniyle Malavi Devlet Başkanı Lazarus Chakwera tasarruf amacıyla Kasım ayında kendisi ve hükümeti için tüm uluslararası seyahatleri askıya aldı.

Afrika'nın Sesi, Malavi Çalışma Bakanı Wezi Kayira'nın açıklamalarına atıfta bulunarak, İsrail'in Malavi'nin genç istihdamını arttırmayı ve döviz yaratmayı amaçlayan işgücü ihracatı programının hedeflediği birkaç ülkeden biri olduğunu söyledi.

The Times of Israel'e göre, 7 Ekim saldırılarının ardından İsrail, toplam yabancı işgücünün üçte biri olan 10.000 yabancı işçisini kaybetti.

Raporlara ve Tayland hükümetine göre aralarında 39 Taylandlı tarım işçisinin de bulunduğu 50'den fazla yabancı saldırıda hayatını kaybetti.

İsrail o zamandan bu yana Gazze Şeridi'ne tam bir kuşatma uyguladı ve çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere 15.000'den fazla insanın ölümüne neden olan acımasız bir bombardıman başlattı.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.