Çin 11 milyon kişiye koronavirüs testi yapacak

Çin 11 milyon kişiye koronavirüs testi yapacak

Çin, Vuhan'da 11 milyon kişiye koronavirüs testi yapmaya hazırlanıyor.

Koronavirüsün ilk kez görüldüğü Çin'in Vuhan kentinde yetkililer kentte yeniden koronavirüs vakaları görülmeye başlanması üzerine harekete geçti. 11 milyon kent sakinine kitlesel koronavirüs testlerinin yapılacağı kentte, herkesin teste tabi tutulması planlanıyor.

Uzun süre hiçbir koronavirüs vakasının görülmediği Vuhan'da geçen günlerde göçmen işçilerde yedi yeni vaka tespit edilmişti. Çin'in diğer kentlerinde de özellikle Delta varyantının yayılmasını engellemek için seyahat engelleri ve kapanma gibi önlemlere başvuruluyor.

Vuhan'da 2019 yılının sonunda ilk kez yeni tip koronavirüs görülmüştü. Hubei eyaletinde bulunan kent tamamen karantinaya alınmış, uygulanan sıkı önlemler sonrası en son bir yıl önce yeni vakaya rastlanmıştı. Çin'in diğer büyük kentlerinde uygulanan önlemler sonucu virüsün yayılması kontrol altına alınmıştı. Ancak Temmuz ayının ortasından bu yana Çin'de 400 yeni koronavirüs vakası kayıtlara geçti. Yetkili kuruluşlar salı günü 61 yeni vakanın tespit edildiğini duyurdu.

Kaynak: DW Türkçe

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.