Çin: ABD APEC zirvesindeki havayı bozdu

Çin: ABD APEC zirvesindeki havayı bozdu

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesinde ABD'nin yaptığı açıklamalarla cepheleşme yarattığını ve zirvenin havasını bozduğunu söyledi.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) zirvesinde ABD'nin yaptığı açıklamalarla cepheleşme yarattığını ve zirvenin havasını bozduğunu söyledi.

Shuang, "Çin tarafının açıklamaları, kimseye karşı değildi ve kimseyi kışkırtmıyordu. Ancak ABD tarafı bu APEC zirvesine öfkeyle katılmış gibiydi. Amerikan tarafının yaptığı açıklamalar açıkçası tartışmalara yol açtı ve konsensüse ulaşılmasına yardımcı olmadı." şeklinde konuştu.

APEC liderlerinin sonuç bildirgesini kabul etmediğini belirten Shuang, "Ama sebep, Amerikan tarafının gösterdiği gibi değil. Elimdeki bilgiye göre, ABD'nin kaba kuvvet ve ekonomik terör politikası, zirveye katılan ülkelerin çoğu tarafından muhalefetle karşılandı" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.