Çin aşılarının Türkiye'ye gönderilmesi ertelendi

Çin aşılarının Türkiye'ye gönderilmesi ertelendi

Sağlık Bakanı Koca, Çin'den gelecek aşıların Pekin gümrüğünde görülen koronavirüs vakaları nedeniyle bir iki gün gecikeceğini belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'den gelecek aşıların Pekin gümrüğünde görülen koronavirüs vakaları nedeniyle bir iki gün gecikeceğini belirtti.

Bakan Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Pekin’deki COVID-19 alarmı ve Pekin gümrüğünde görülen COVID-19 vakası sebebiyle gümrük hareketliliğine geçici olarak ara verilmiştir. Bu nedenle gümrük işlemlerinden sonra yola çıkması beklenen aşılarımızın gelişi bir iki gün ertelenmiştir. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Koca, Cuma günü yaptığı açıklamada, Çinli Sinovac tarafından üretilen aşılarının "bir aksilik olmazsa pazarı pazartesiye bağlayan gece" Türkiye'ye gönderilmek üzere yola çıkacağını ifade etmişti. 

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.