Çin devlet televizyonu: Erdoğan 'Sincanlılar refah içerisinde ve mutlu' dedi

Çin devlet televizyonu: Erdoğan 'Sincanlılar refah içerisinde ve mutlu' dedi

Çin devlet televizyonu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Doğu Türkistan hakkında 'refah içerisinde ve mutlular' açıklaması yaptığını iddia etti.

Çin devlet televizyonu, ülkenin devlet başkanı Şi Cinping ile Pekin'de bir araya gelen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Sincanlılar refah içinde mutlu” dediğine yer verdi. Çin, Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Müslümanların zorla eğitim kamplarına gönderildikleri iddialarıyla uluslararası kamuoyunun ve dünya siyasetçilerinin tepkisini toplamıştı.

Türkiye, özerk bölgedeki Müslümanlarla ilgili kaygılarını sıklıkla dile getirirken, Çin medyasında yer alan haberlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşmesinin “olumlu” geçtiğine yer verildi.

Çin medyasındaki haberlerde, Erdoğan’ın “Sincan bölgesindeki halkların Çin’in refahı içinde mutlu yaşam sürdürdüğü bir gerçek.” dediği ve “Türkiye, hiç kimsenin Çin ile ikili ilişkileri bozmasına izin vermez. Türkiye, kesinlikle radikalliğe karşıdır ve Çin ile karşılıklı siyasi güvenin artmasını arzulamaktadır.” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Erdoğan: 'Tek Çin' politikası, Türkiye için stratejik önemdedir

Resmi temaslarda bulunmak üzere Çin'in başkenti Pekin'e giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şi ile görüşmesinin ardından ise şöyle konuştu: “Türkiye ve Çin ilişkilerini her alanda uzun soluklu bir anlayışla ve stratejik bir bakışla güçlendirme noktasında mutabık kaldık. Binlerce yıllık ilişkilere sahip, İpekyolu ile birbirine bağlanan kadim medeniyetler üzerine kurulu Türkiye-Çin iş birliğinin güçlendirilmesi için potansiyelin büyük olduğuna inanıyorum. 'Tek Çin' politikası, Türkiye için stratejik önemdedir.”

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.