Çin ile Hindistan orduları sınır hattında çatıştı

Çin ile Hindistan orduları sınır hattında çatıştı

Çin ile Hindistan'ın Himalaya Dağları'ndaki ihtilaflı sınır bölgesinde çatışma yaşandı.

Parlamento'da milletvekillerine açıklamalarda bulunan Hindistan Savunma Bakanı Rajnath Singh, Çinli askerlerin bölgedeki statükoyu tek taraflı olarak değiştirmeye çalışarak Yangtze Nehri yakınlarında Hindistan topraklarına girdiğini belirtti. 

Singh, Hindistan askerleri arasında ciddi şekilde yaralanan olmadığını ve her iki tarafın da kısa süre sonra geri çekildiğini vurguladı.

ANI News'in haberine göre ise, 9 Aralık'ta iki ülke arasındaki belirsiz sınır hattını tanımlayan Fiili Kontrol Hattı (LAC) boyunca yaşanan çatışma sonucunda iki tarafın birliklerinde de yaralananlar oldu.

Hindistan'ın bölgedeki komutanı "barışı ve sükuneti yeniden tesis etmek" için konuyu görüşmek üzere Çinli mevkidaşıyla bir toplantı düzenledi.

Çin ile Hindistan'ın Himalaya Dağları'ndaki ihtilaflı sınır bölgesinden karşılıklı asker çekme süreci 14 Eylül’de tamamlanmıştı.

Kaynak: Euronews

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.