Çin, Kovid-19'un kökenini araştıracak heyetin ülkeye girişine izin vermedi

Çin, Kovid-19'un kökenini araştıracak heyetin ülkeye girişine izin vermedi

Çin hükümeti, ülkede patlak veren koronavirüs salgınını araştırmak üzere ülkeye girecek heyetin girişine izin vermedi.

Çin hükümeti, ülkede patlak veren koronavirüs salgınının kökenini araştırmak üzere ülkeye girecek heyetin girişine izin vermedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, heyetin Çin'e girişine izin verilmemesi nedeniyle "hayal kırıklığına uğradığını" söyledi.

DSÖ'nün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde basın toplantısı düzenleyen Ghebreyesus, heyetin çoktan yolculuğa başlamış olması gerektiğini ancak gerekli izinlerin tamamlanmadığını belirtti. DSÖ, söz konusu heyetin 2021'in ilk haftasında Çin'e giderek çalışmalara başlayacağını belirtmişti.

Çin'in Hubei eyaletinin Vuhan şehrinde 2019 yılı sonlarında ortaya çıkan koronavirüs, zaman içerisinde tüm dünyayı etkisi altına aldı. Ancak salgının başlamasının üzerinden 1 yılı aşkın süre geçmesine rağmen DSÖ, salgının kökenini araştırmak üzere halen Çin'e bir heyet gönderebilmiş değil.

DSÖ, Çin lehine hareket etmek ve koronavirüs salgınını örtbas etmeye çalışmakla suçlanıyordu. Koronavirüs sürecinde eleştirilerin odağındaki örgüte yönelik en büyük suçlamalardan biri de halen salgının kökeninin bağımsız olarak araştırılmamasıydı.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.