Çin lideri Jinping Suudi Arabistan'ı ziyaret edecek

Çin lideri Jinping Suudi Arabistan'ı ziyaret edecek

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in yakın gelecekte Suudi Arabistan'a bir ziyaret gerçekleştireceğini açıkladı.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Orta Doğu ülkeleriyle bir zirvede görüşmek üzere yakın bir zamanda Suudi Arabistan'ı ziyaret etmesi bekleniyor.

Ziyaretin duyurusu, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan ve Çinli mevkidaşı Wang Yi'nin perşembe günü yaptıkları görüşmenin ardından geldi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Bin Ferhan'a göre, Çin Devlet Başkanı Xi'nin ziyareti süresince Suudi Arabistan, Körfez ve diğer Arap ülkelerinin temsilcileriyle ayrı zirvelerde bir araya gelecek.

Çin Dışişleri Bakanı Wang yaptığı açıklamada ise, ülkesinin Suudi Arabistan ile ilişkilere büyük önem atfettiğini ve Orta Doğu diplomasisinde Riyad yönetimine daha bir öncelik verdiğini söyledi.

Xi son olarak Suudi Arabistan'ı 2016 yılında ziyaret etmişti.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ise 2019 yılında Çin'e yaptığı ziyarette Pekin yönetimiyle olan ilişkilerden övgüyle bahsetmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.