Çin lideri ülkesinin insan hakları koşullarını övdü

Çin lideri ülkesinin insan hakları koşullarını övdü

Çin Devlet Başkanı, Pekin yönetiminin insan hakları konusunda ülke genelinde saygılı bir duruş sergilediğini savundu.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Doğu Türkistan'da Müslüman Uygur Türklerine yönelik gerçekleşen ihlalleri belgeleyen görüntülerin ve belgelerin yayımlanmasının hemen sonrasında Pekin yönetiminin insan hakları konusunda ülke genelinde saygılı bir duruş sergilediğini iddia etti.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Şefi Michelle Bachelet ile video görüşmesi yapan Jinping, Çin'in insan hakları gelişiminin "kendi ulusal koşullarına uygun" olduğunu ve insan hakları olarak adlandırdıkları kavramın, geçim ve kalkınma üzerine kurulduğunu savundu.

Çin'in resmi haber ajansı Xinhua'da yer alan habere göre Jinping, "Diğer ülkelerin kamulal alandaki modellerini bütünüyle kopyalamak hem yerel şartların getirdikleriyle zıt düşer hem de feci sonuçlar doğurur." ifadelerini kullandı.

Öte yandan "Çin'in iç işlerine yönelik dış müdahaleleri" kınayan Jinping, insan haklarının "politize" edilmesine de karşı olduklarını belirtti. Jinping'in konuşmasında Doğu Türkistan'daki insan hakları ihlallerine değinmemesi dikkat çekti.

Kısa bir süre önce Çin kolluk güçlerine ait bilgisayarların hacklenmesi sonrası internete sızdırılan fotoğraflarda, Doğu Türkistan'ın bir bölgesinde sözde "mesleki eğitim kamplarında" ve gözaltı merkezlerinde tutuklu bulunan Uygurlar gözler önüne serilmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.