Çin, Pasifik'te büyük askeri tatbikata hazırlanıyor

Çin, Pasifik'te büyük askeri tatbikata hazırlanıyor

Çin Hava Kuvvetleri sözcüsü Shen Jinke, Çin'in Büyük Okyanus'un batı kesiminde büyük ölçekli askeri tatbikatlar yapacağını söyledi.

Çin Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan Jinke'nin açıklamasında, "Hava Kuvvetleri yakın bir zamanda, Xian H-6 bombardıman uçakları ve Su-30 savaş uçakları ile Miyako Boğazı'nın üzerinden uçacak ve batı kesiminde büyük askeri tatbikatlar yapacak'' ifadelerine yer verildi.

Hava Kuvvetleri Sözcüsü Jinke, uçakların Güney Çin Denizi üzerinde de bazı manevralar yapacağını, yapılacak tatbikatların tamamen Çin ordusunun kabiliyetlerini geliştirmeye yönelik olduğunu ifade etti.

Çin donanmasının da Güney Çin Denizi'nde tatbikata hazırlandığı haberleri, Çin basınına cuma günü yansıdı.

Yetkililer ise bu hamlelerin tamamen orduyu geliştirmeye yönelik barışçıl olduğunu, kimseyi tehdit etme gibi bir niyetlerinin bulunmadığını duyurdu.

Güney Çin Denizi'nde Çin ve Japonya arasındaki 'ülkeler arası kara ve deniz sahanlığı' konularındaki ihtilaf, uzun yıllardır karşılıklı bir restleşmeye neden oluyor. Bu gerilim, iki ülkeyi zaman zaman savaşın eşiğine getiriyor. 

Çin'in son yıllarda Güney Çin Denizi'ndeki faaliyetlerini artırması ve Çin'e ait gemilerin ihtilaflı adalara ait karasularına girmesi gerilimi tırmandırıyor.

Japonya bu hareketleri 'tehdit' olarak değerlendirirken, Çin tarafı hamlelerin tamamen barışçıl olduğunu iddia ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.