Çin, 'Sibirya Kaplanları'nı Suriye'ye gönderiyor

Çin, 'Sibirya Kaplanları'nı Suriye'ye gönderiyor

Gönderilen iki özel birlik Beşar Esed rejimine destek olacak.

Çin, reijm güçlerini desteklemek için Suriye'ye asker göndermeye hazırlanıyor.

Khaleej Times gazetesinin haberine göre, Çin Savunma Bakanlığı, Sibirya Kaplanları ve Gece Kaplanları adındaki iki özel kuvvetler birimini Suriye'de Esed rejimine destek olmaları için görevlendirecek.

Rejimin Çin'deki büyükelçisi, bu yılın başlarında yaptığı açıklamada Suriye'de yaklaşık 5 bin Doğu Türkistanlı savaşının rejim karşıtı gruplarların safında yer aldığını açıklamıştı. 

Çin yönetimi, Doğu Türkistan'da askerlere yönelik saldırılardan Suriye'de eğitim alan savaşçıları suçluyor.

Son birkaç yılda, Çin yönetiminin Doğu Türkistanlı halka düzenlediği saldırılar nedeniyle yüzlerce kişi hayatını kaybetti.

Doğu Türkistan halkı, Çin yönetimi tarafından ayrımcı politikalara maruz kaldıklarını ve Çinli yerleşimcilerin Uygur topraklarına getirilerek bölgenin demografisinin değiştirilmek istendiğini savunuyor.

Beşar Esad, Çin ve rejim istihbaratı arasındaki 'kritik koordinasyona' övgülerde bulunmuş ve Çin ile ilişkilerinin gelişmekte olduğuna vurgu yapmıştı.

Çinli askeri yetkililer, Çin yapımı silahların kullanımını öğretmek amacıyla geçen seneden beri Suriye'de bulunuyor. 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.