Çin'de ABD vatandaşlarına bıçaklı saldırı

Çin'de ABD vatandaşlarına bıçaklı saldırı

Çin'de ABD vatandaşlarını hedef alan bıçaklı saldırıda 4 Amerikalının yaralandığı bildirildi.

Çin'de çalışan dört Amerikalı üniversite eğitmeni halka açık bir parkta uğradıkları bıçaklı saldırı sonucu yaralandı.

Iowa'daki Cornell College'da eğitmen olarak çalışan ve akademik değişim programı kapsamında Çin'e giden dört kişinin yaralandığı olay yetkililer tarafından "münferit bir olay" olarak nitelendirildi.

Pekin yönetimi olayı doğrularken, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian gazetecilere yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Tüm yaralılar hastaneye gönderildi ve tedavi gördü, hiçbirinin hayati tehlikesi yok. Polis ilk etapta olayın münferit bir olduğuna karar verdi. Soruşturma devam ediyor. Çin genel olarak dünyanın en güvenli ülkelerinden biri olarak kabul edilmektedir. Çin ülkedeki tüm yabancıların güvenliğini etkin bir şekilde korumak için ilgili tedbirleri almaya devam edecektir. Bu münferit vaka Çin ile ABD halkları arasındaki iletişimin normal gelişimini etkilemeyecektir."

Öte yandan saldırganın yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.

Iowa Kongre Üyesi Ashley Hinson X'te yaptığı açıklamada Cornell College öğretim üyelerinin "vahşice bıçaklanmış" olmasından dolayı "dehşete düştüğünü" ifade etti.

Vali Kim Reynolds ise "bu korkunç saldırı karşısında Iowa'nın federal delegasyonu ve eyalet bakanlığı ile temas halinde olduğunu" vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü "Çin Halk Cumhuriyeti'nin Jilin kentinde meydana gelen bir bıçaklama olayından haberdar olduklarını" kaydetti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum