Çin'de ekonomik büyüme 3. çeyrekte yavaşladı

Çin'de ekonomik büyüme 3. çeyrekte yavaşladı

Çin ekonomisinin bu senenin 3. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre büyümesi tahminlerin altında kaldı.

Çin ekonomisinin bu yılın üçüncü çeyreğinde (Temmuz-Eylül 2021) geçen yılın aynı dönemine göre %4,9 büyüdüğü açıklandı. Bu büyüme rakamı bu çeyrekte Çin ekonomisinin büyüme tahminlerinin altında kaldı.

Çin ekonomisi geçen yılın aynı döneminde de (Temmuz-Eylül 2021) bir önceki yılın aynı dönemine göre %4,9 büyümüştü.

Rakamlar beklenenden düşük

Hızlı büyümesiyle ünlü Çin ekonomisinin büyümesi 2020'de Covid-19 pandemisi nedeniyle %2,3'te kalmıştı. Yılbaşında yapılan tahminlerde Çin ekonomisinin geçen yılki büyümesinin düşüklüğünün baz etkisiyle bu sene %10'un üzerinde büyüyeceğine dair tahminlerde bulunulmaktaydı.

Fakat Çin'in ilk üç çeyrekteki büyüme rakamları beklenenden düşük geldi. Yeni tahminlerde Çin ekonomisinin büyümesinin bu sene %8'de kalabileceği belirtiliyor.

Dünyanın en büyük ikinci ekonomik gücü olan Çin'in yakın zamanda ekonomik büyüklükte ABD'yi geçmesi bekleniyor.

Küresel büyümenin motoru sayılan Çin'de ekonomik büyümede ciddi bir yavaşlama olması durumunda, mamul ürünlerin fazlalığındn ham madde fiyatlarına kadar küresel çapta önemli değişimler olacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.