Çin'deki maden kazasında en az 10 kişi öldü

Çin'deki maden kazasında en az 10 kişi öldü

Resmi Xinhua haber ajansının bildirdiğine göre, kaza meydana geldiğinde yeraltında toplam 425 kişi çalışıyordu.

Yerel acil durum yönetim ajansı ve devlet medyasına göre, Çin'in orta kesimindeki bir kömür madeninde meydana gelen kazada en az 10 kişi öldü ve 6 kişi ise kayıp.

Ajans Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Pingdingshan şehrindeki madende kurtarma operasyonlarına devam edeceğini ve şehir çapında güvenlik kontrolleri yürüteceğini söyledi.

Resmi Xinhua haber ajansının bildirdiğine göre, kaza meydana geldiğinde yeraltında toplam 425 kişi çalışıyordu.

Pingdingshan acil durum yönetim bürosu kazanın Cuma günü yerel saatle 14.55'te Çin'in Pingdingshan Tianan Coal Mining şirketine ait madende kömür ve gaz patlaması nedeniyle meydana geldiğini söyledi.

Acil durum ajansı kazanın nedeninin araştırıldığını söyledi.

Henan eyaletindeki kömür zengini Pingdingshan'da yapılacak bir güvenlik denetimi çalışması buradaki kömür üretimini sekteye uğratabilir ve kömür arzını daraltabilir.

Geçtiğimiz Kasım ayında Çin'de kömür fiyatları, ülkenin en çok kömür üreten bölgesi Shanxi'deki kazalardan kaynaklanan ölümlerin hızla artması üzerine kabinenin güvenlik kontrollerini artırma sözü vermesinin ardından sıçrama yapmıştı.

Xinhua, maden ocağı yetkililerinin gözaltına alındığını bildirdi, ancak kaç kişinin gözaltında tutulduğunu belirtmedi.

Resmi rakamlara göre 2022 yılındaki 168 maden kazasında 245 kişi hayatını kaybetti.

Geçtiğimiz ay, kuzeydoğudaki Heilongjiang eyaletinin Jixi şehrinin eteklerinde meydana gelen bir maden kazasında 12 kişi öldü ve 13 kişi yaralandı.

Kasım ayında aynı eyaletteki bir başka kömür madeninde meydana gelen kazada ise 11 kişi hayatını kaybetti.

Eylül ayında ise Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletinde bir kömür madeninde çıkan yangında en az 16 kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.