Çinli Alibaba'dan Türkiye'ye 2 milyar dolar yatırım

Çinli Alibaba'dan Türkiye'ye 2 milyar dolar yatırım

Alibaba Grup Başkanı Evans “gelecek dönemde” Türkiye'ye 2 milyar dolarlık yatırım planları olduğunu açıkladı.

Çinli perakende ve e-ticaret devi Alibaba, Türkiye'ye 2 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını açıkladı.

Alibaba’nın hissedarı olduğu Trendyol’dan yapılan açıklamaya göre, geçen hafta İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Alibaba Grup Başkanı Michael Evans “bugüne kadar Trendyol aracılığı ile Türkiye’ye 1,4 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını, Trendyol’un uluslararası büyüme stratejisini desteklediklerini” söyledi.

Alibaba Grup Başkanı Evans ayrıca Türkiye'de yapmayı planladıkları yatırımlara ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bilgi vererek, bu kapsamda, Ankara'daki veri merkezi ile lojistik merkezi ve İstanbul Havalimanı'nda hayata geçirdikleri ihracat operasyon merkezi gibi yeni yatırımlara ilişkin detayları paylaştı.

Türkiye’nin, dünyanın lider e-ihracat ülkesi olma potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Evans açıklamaya göre, “gelecek dönemde” ülkeye 2 milyar dolarlık yatırım planları olduğunu kaydetti. Açıklamada yatırım takvimi konusunda ise daha ayrıntılı bir bilgi yer almadı.

Alibaba 2018 yılında Trendyol’a yatırım yapma kararı almıştı.

Kaynak: VOA Türkçe

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.