Çinli Xiaomi'nin Türkiye fabrikası bugün üretime başlıyor

Çinli Xiaomi'nin Türkiye fabrikası bugün üretime başlıyor

Çinli teknoloji devi Xiaomi tarafından İstanbul’da kurulan tesis bugün resmen faaliyete başlayacak.

Çinli teknoloji devi Xiaomi Türkiye fabrikası ile ülkemizde üretime başlayacağını Şubat ayında duyurmuştu. 30 milyon dolarlık yatırımla Salcomp ortaklığında İstanbul’da kurulan tesis bugün resmen faaliyete başlayacak. Ayrıca açılışa üst düzey katılımcılar teşrif edecek.

Açılışta yer alacak isimler arasında Xiaomi Global Başkanı Shou Zi Chew ve Salcomp Avrupa Direktörü David Chang da yer alıyor. Aynı zamanda fabrikayı test üretimleri aşamasından bu yana yakından takip eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da muhtemelen açılışı ziyaret edecek.

Xiaomi’nin Türkiye fabrikasında üreteceği ilk telefon

Mart ayı ortasında Bakan Varank, Salcomp ve Xiaomi ortaklığında kurulan Türkiye fabrikasını ziyaret etmişti. Henüz o zamanlar test sürecinde olan tesiste şirketin ilk olarak Redmi 9C cihazını ürettiği ortaya çıkmıştı.

Helio G35 işlemci, dörtlü kamera ve 5,000 mAh pille dikkat çeken telefon ülkemizde 1.900 TL‘den satılıyor. Fakat Xiaomi Türkiye fabrikası bu cihazı seri üretmeye başladığında; fiyatlarda ciddi bir düşüş yaşanılacağı tahmin edilmekte.

Xiaomi akıllı telefonlar indirime girecek mi?

Bu ay Samsung şirketi Türkiye fabrikasında ilk yerli üretimlerini gerçekleştirmiş; Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İşadamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı da bunun vatandaşlara yansıması konusunda açıklama yapmıştı. Yerli üretimle beraber başlangıç segmentli modellerde 1.000 TL’ye varan indirim müjdelenmişti. Turnacı, yerli üretimde gözetim belgesi istenmediği söyledi. Ayrıca gümrük vergisinden muafiyet geldiği için akıllı telefon fiyatlarının düştüğünü dile getirdi.

Samsung’tan sonra şimdi gözler Xiaomi Türkiye fabrikası üzerinde yoğunlaştı. Aynı şekilde Çinli şirketin de ülkemizde üreteceği cihazların indirimli rakamlardan satışa çıkması beklenmekte.

Xiaomi Türkiye fabrikası nerede?

İstanbul Avcılar fabrikası için basın mensupları ile açılış detaylarını paylaşan Xiaomi, burada 2 bin kişiye istihdam sağlayacaklarını dile getirdi. Ayrıca tesiste yılda beş milyon adet akıllı telefon seri üretime girecek. 14 bin metrekare alana sahip fabrika Firüzköy Bulvarı, Üniversite Mahallesi’nde yer alıyor.

Şirket bu fabrikada daha çok giriş seviye akıllı telefonlar üretecek. Şimdiden seri üretime girecek ilk cihazın hangisi olduğu netlik kazanırken; tesisin açılış konuşmalarında konuya ilişkin daha fazla ayrıntı paylaşılacak.

Kaynak: Shiftdelete.net

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.