Cizre'de Çevik Kuvvet Merkezine Bombalı Araç Saldırısı

Cizre'de Çevik Kuvvet Merkezine Bombalı Araç Saldırısı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lılar, bomba yüklü kamyonla Çevik Kuvvet Şubesine saldırdı. 11 polis hayatını kaybederken, 78 yaralı var.

Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK'lılarca bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi. 

Saldırıda ölü sayısı 11'e yükseldi. 78 yaralı var.

AA'nın geçtiği ilk haberde 8 polisin öldüğü belirtilmişti, ajans daha sonra, 3 yaralı polisin hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını duyurdu. 

Şırnak Valiliği: 78 yaralıdan 75'i polis

Şırnak Valiliği, yaralılardan 75'inin polis olduğunu, 4'ünün durumunun ağır olduğunu açıkladı.

Valilik'ten yapılan açıklama şu şekilde. 

"İlimiz Cizre ilçesinde bu sabah saat: 06.45 civarında PKK Terör örgütünce emniyet müdürlüğü çevik kuvvet birim amirliğinin bulunduğu bina girişine patlayıcı yüklü hafriyat kamyonu ile intihar saldırısında bulunulmuş olup;

Hain saldırı sonucu (11) polis memurumuz şehit olmuştur. (3) sivil (75) polis memuru olmak üzere toplam (78) yaralımız mevcut olup bunlardan (4) ü ağır olmak üzere (5) yaralımız Diyarbakır Dicle üniversitesine, (4) yaralımız Mardin devlet hastanesine sevk edilmiştir. (2) yaralımızın Cizre devlet hastanesinde tedavisi devam etmektedir. Diğer yaralılarımız birkaç saat gözetim altında kaldıktan sonra taburcu edilecektir."

Büyük hasar var

Saldırıda Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasında büyük hasar oluştu.

Çevredeki evlerde de hasar var. 

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırı yerine 12 ambulans ve UMKE ve 2 helikopter gönderildiği, bir uçak ambulansın ise hazır bekletildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Şırnak’taki hastanelerin sağlık personelinin acil göreve çağrıldığı çevre illerdeki hastanelerin de teyakkuza geçirildiği ifade edildi. 

Yayın yasağı

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Başbakanlığın yazısı ile Cizre'deki saldırıya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.