Çocuk istismarının cezası ağırlaştırılıyor: Kimyasal hadım gündemde

Çocuk istismarının cezası ağırlaştırılıyor: Kimyasal hadım gündemde

Artan çocuk istismarı olayları, yetkilileri daha caydırıcı cezalar için karar almaya itti.

Çocuklara istismar meselesi dünkü Meclis çalışmalarına da damgasını vurdu. AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özetle şunları kaydetti:


"Konuyla ilgili 6 bakan arkadaşımız çalışmaya başladılar. Heyetimiz geliştirecekleri çözüm tekliflerini Sayın Başbakan'a ve şahsıma getireceklerdir. Ardından meseleyi ilk Bakanlar Kurulu'nda tekrar görüşüp, idari tedbirleri ve yasal düzenlemeleri derhal hayata geçireceğiz. Burada caydırıcı olması bakımından en ağır cezai müeyyideler neyse bu cezai müeyyideler de kesinlikle alınacaktır."


"Her ne kadar genellikle istismar sözüyle ifade ediliyorsa da çocuklara yönelik bu alçaklıklar istismar değil, alenen izmihlaldir, toplumumuzu çöküşe götürecek bir dinamittir, alçaklıktır. Böyle bir duruma asla kayıtsız kalamayız. Bu arada Erdoğan'ın başkanlık ettiği son Bakanlar Kurulu'nda, "kimyasal hadım" uygulamasının gözden geçirilmesi ve yeni ağır yaptırımlar getirilmesi kararlaştırıldı. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da "Çocuklara yönelik suçların işlenmesine karşı çocukları koruyucu tedbirler üzerinde yoğunlukla duracağız" dedi.


Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise kimyasal hadımın tekrar gündeme gelebileceğini işaret etti. 6 bakandan oluşan komisyon, çalışmalarını 4 ana başlık üzerinde yoğunlaştıracak. Bu kapsamda kimyasal hadım ile ilgili uygulamaya ilişkin mevcut yönetmelik gözden geçirilecek. Ayrıca 18 yıl olan ceza alt sınırı yükseltilecek. Çocuğa yönelik istismar suçu işleyenler hiçbir şekilde iyi hal indirimlerinden istifade edemeyecek. İstismarcılara verilecek cezalar, istismara uğrayanın yaşına göre kademelendirilecek.


Kaynak: Sabah

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.