'Cübbeli Ahmet'in eski ifadeleri gündemde: 'Hakimlik yapmak kafirliktir'

'Cübbeli Ahmet'in eski ifadeleri gündemde: 'Hakimlik yapmak kafirliktir'

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'nün geçmiş dönemde kullandığı ifadeler gündem oldu.

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'nün geçmiş dönemde katıldığı televizyon programlarında kullandığı ifadeler yeniden gündem oldu.

Son günlerde Türkiye'de selefilere yönelik yaptığı iddia ve açıklamalarda gündem olan 'Cübbeli Ahmet'in geçmiş dönemde katıldığı televizyon programlarında kullandığı keskin ifadeler yeniden gündem oldu.

'Cübbeli Ahmet' 2012 yılında Flash TV'de katıldığı bir programda şu ifadeleri kullanıyor:

"Şu anda devletin çıkarttığı kanunlar İslam'a Kuran'a uygunluk baz alınarak mı çıkarılıyor. Bu bir. Şimdi, üçüncü konunun birinci maddesi. İkinci meseleye gelelim. Şimdi, adam diyor ki ben diyor hukuk okuyacağım, hakim olacağım şu olacağım bu olacağım. Ben diyor mesulmüyüm?. Bana soruyor, ne diyorum ben ona? (Kuran ayetleri okuyor) Üç tane ayet var. Allah'ın indirdiğiyle hükmetmeyenler kafirin, zalimin, fasığın ta kendisidir. Maide suresi, Kuran'ın ortasından konuşuyorum aha. Ayet, herkesin bildiği ayet. Peki ben dedim kardeşim sen burada adam hakkında karar verirken, İslam'a göre verebilecek misin? Veremeyeceksin.

E veremeyeceğine göre mesul olursun diyorum. Yani ne demek ne kaşınıyorsun ne yani millete hüküm vereyim diye ne o makamlara göz dikiyorsun diyorum. E o zaman diyor sen diyor başkaları mı gelsin bilmem ne mi? Banane başkaları maşkaları, herkes Türk vatandaşı beni alakadar etmez. Sen bana soru soruyorsun ben burada mesuliyet alıyorum. Ben cehenneme. Ben mi gideyim senin yerine. Sen burada İslam'a göre karar verebilecek misin? Veremeyeceksin. Önüne koyulana göre vereceksin. Öyle mi? O zaman ben diyorum ben sana nasıl fetva vereyim sen bu işi yap diye?"

 

'Cübbeli Ahmet' son günlerde Türk kamuoyuna yönelik yaptığı bazı açıklamalarda ülkenin ana gündem maddesi olmuş, "Türkiye'deki selefi derneklerin silahlandığı" iddialarını ortaya atmış ve savcılık tarafından ifadeye çağrılmıştı. 

'Cübbeli Ahmet' ifadesinde iddia ettiği derneklerin isimlerini verememiş, sonrasındaysa bunların 'dernek' değil 'yapılanma' olduğunu öne sürmüştü.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum