Cumhur İttifakı protokolünde HÜDA PAR yer almadı

Cumhur İttifakı protokolünde HÜDA PAR yer almadı

AK Parti ve MHP, Yüksek Seçim Kurulu’na bugün sunacakları ittifak protokolünü tamamladı.

Hürriyet | Ebru Karatosun

AK Parti ve MHP, Yüksek Seçim Kurulu’na bugün sunacakları ittifak protokolünü tamamladı.

Edinilen bilgilere göre, Büyük Birlik Partisi’nin ilk kez yer alacağı ittifak protokolünde HÜDA PAR yer almayacak.

Buna göre, protokolde, depremden etkilenen şehirlerin yeniden ayağa kaldırılmasına yönelik özellikle vurgu yapılacak. Cumhur İttifakı’nın depremden etkilenen 11 ili yeniden ihya ve inşa edeceği belirtilecek. Yine ittifakın vizyonunun Türkiye Yüzyılı olduğu, insanı önceleyen ve küresel dengeler açısından lider ülke olma yolunda kararlılıkla ilerleyeceği aktarılacak.

Protokolde, Türkiye’yi küresel güç haline getirecek ve uluslararası dengelerde lider ülke olma hedefine vurgu yapıldığı kaydedildi. ‘Türkiye için hemen şimdi’ vurgusunun yapılacağı protokolde, Cumhur İttifakı’nın 14 Mayıs’taki cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki ortak adayının Tayyip Erdoğan olacağı ve ittifakın büyük bir seçmen desteği ile Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi için birlikte çalışacağı belirtilecek.

Protokolde ayrıca, AK Parti, MHP ve BBP’nin ayrı ayrı milletvekili aday listeleri vereceğine yönelik ifadelerin olacağı da belirtildi.

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.