Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD, Ortadoğu'da arabuluculuk rolünü yitirmiştir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD, Ortadoğu'da arabuluculuk rolünü yitirmiştir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son adımıyla ABD, çözümün değil sorunun bir parçası olmayı tercih ederek, Ortadoğu barış sürecindeki arabuluculuk rolünü yitirmiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düşünce kuruluşu Chatham House’da katılımcılara hitap etti.

ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıması ile ilgili, "Kendimizi 2. Dünya Savaşı öncesinin karanlık günlerinde hissetmekten alıkoyamıyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Son adımıyla ABD, çözümün değil sorunun bir parçası olmayı tercih ederek, Ortadoğu barış sürecindeki arabuluculuk rolünü yitirmiştir." dedi.

ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasına dair, "Uluslararası hukuku çiğneyen, BM kararlarına aykırı bu kararı bir kez daha reddediyoruz" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Uluslararası toplum bir an önce üzerine düşeni yaparak, İsrail'in artan saldırganlığını sona erdirmek için süratle harekete geçmelidir." şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.