Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Trump ile görüşecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Trump ile görüşecek

ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün saat 20.00'de başa baş bir toplantı gerçekleştirecek.

ABD Başkanı Donald Trump'ın daveti üzerine Washington'da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 20.00'de kritik bir toplantı gerçekleştirecek.

Görüşülecek konuların başında Suriye'de güvenli bölge ve mültecilerin kendi topraklarına geri dönüşü, S-400, F-35 bulunuyor.

Erdoğan, iki gün sürecek ziyarette Amerika Diyanet Merkezi’nde ziyareti kapsamında Türk vatandaşları, Türk kökenli Amerikalılar ve Müslüman toplumu temsilcilerine hitap edecek

Trump tarafından resmi törenle karşılanacak Erdoğan, ABD Başkanı ile saat 20.00'de başa baş bir toplantı gerçekleştirecek. Görüşmenin ardından heyetler arası çalışma yemeğine iştirak edecek Erdoğan ve Trump, daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Toplantının gündemi

Erdoğan, ABD'ye gitmeden önce yaptığı bir açıklamada Trump ile konuşulacak konularla ilgili şunları söylemişti: "Suriye'de güvenli bölge ve mültecilerin kendi topraklarına geri dönüşü konularını masaya yatıracağız. Gerek S-400, gerek F-35, gerek 100 milyar dolarlık ticaret hacmi meselelerini ele alacağız. FETÖ ile mücadele ve Halkbank konusunu da görüşeceğiz.”

İlk toplantı basına kapalı Yuvarlak Masa Toplantısı

ABD Ticaret Odası, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve Türkiye-ABD İş Konseyi tarafından düzenlenen Yuvarlak Masa Toplantısı'na katıldı.

Basına kapalı toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldı.

Toplantıda aralarında Pepsico, Google, UPS, Hilton, The Coca Cola Company, GE, Citi, Uber, THY, Limak, TAV, Borusan, Kale Group gibi şirketlerin temsilcileri ve Türkiye Varlık Fonu, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Nasdaq ve Amerika Ticaret Odası gibi kuruluşların temsilcileri de hazır bulundu.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.