Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esed bir teröristtir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Esed bir teröristtir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Esed devlet terörü estirmiş aslında bir teröristtir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tunus Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Suriye'de Esed'le yürümek kesinlikle mümkün değildir. 1 milyona yakın vatandaşını öldürmüş olan bir Suriye'nin başkanıyla nasıl olacak da geleceği kucaklayacağız? Çünkü Esed devlet terörü estirmiş aslında bir teröristtir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Türkiye ve Tunus, hep birlikte, güçlü şekilde şunu söylemektedir. 'Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir.' Kudüs'ün tarihi statüsüne ve kutsiyetine yönelik hiçbir adım kabul edilemez." dedi.

"Esed, devlet terörü estirmiş bir teröristtir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan"Suriye'de Esed'le yürümek kesinlikle mümkün değildir. Ne için? 1 milyona yakın vatandaşını öldürmüş olan bir Suriye'nin başkanıyla nasıl olacak da geleceği kucaklayacağız? Suriye'nin halkı böyle birisini başında görmek ister mi? Çünkü Esed, kesinlikle açık ve net söylüyorum, devlet terörü estirmiş aslında bir teröristtir." diye konuştu.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.